Hot and Spicy Braised Peanut Chicken

Een heerlijk makkelijke slow-cooker curry op basis van pindakaas. Heerlijk romig en pittig en ook makkelijk in te vriezen.

Voor 6 personen

Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 5-6 uur
Ingredienten:

2 uien
165 gram gesneden wortel
1 kleine rode peper
900 gram kipfilet
175 ml kippenboullion
3 eetlepels pindakaas
1/2 theelepel limoen schil
2 eetlepels limoen sap
2 eetlepels soya saus
2 eetlepels tapioca/maizena
1 eetlepel geraspte verse gember
2-3 eetlepels rode curry pasta
4 tenen knoflook
150 ml kokosmelk
350 gram erwten

Serveren met:
Rijst
Pinda’s
verse koriander

Bereiding:

Leg de uien, wortel en peper gesneden op de bodem. Leg hierboven op de kipfilets.
Meng in een kom de boullion, pindakaas, limoen, soya, tapioca, gember, curry pasta en knoflook tot een saus. Giet het mengsel over de kipfilet en stel de slow-cooker in op 5-6 uur op de lage setting.
Voeg na de kooktijd de kokosmelk en erwten toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

Bron recept: Midwestliving

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Diner, Koolhydraatbeperkt, Slow-Cooker. Bookmark the permalink.

1 Response to Hot and Spicy Braised Peanut Chicken

  1. Jorn Eilander says:

    En dit spul is lekkerrrrr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.