Pizza met bloemkool

Ingrediënten (2-3 pizza’s):

  • 400 gram Bloemkool (of bloemkoolrijst)
  • 100 gram Amandelmeel
  • 150 gram Mozzarella (geraspte)
  • 2 Eieren
  • Zout en kruiden naar smaak

Maal de bloemkool fijn en stoom dit in de magnetron gaar (3- 5 min in bak met water). Smelt de mozzarella in een pan en voeg de amandelmeel toe. Als dit een geheel is voeg dan de bloemkool, eieren en kruiden toe. Maak hier een mooi deeg van. Als het te nat is voeg dan nog meer amandelmeel toe. Rol 1/2-1/3 deel van het deeg uit tot een plak.

Bak de bodem 20 min op 180 graden bijna gaar. Draai de bodem om en beleg deze naar keuze en bak nog eens 10 minuten.


Bron: Zelf bedacht

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
Dit bericht is geplaatst in Diner, Diner, Gezond, Koolhydraatbeperkt, Ovenschotel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.