Witlof quiche

Ingrediënten (4 pers.):

Bodem

  • 150 gram Amandelmeel
  • 1/2 theelepel Zout
  • 1/2 theelepel Knoflookpoeder
  • 55 gram Boter (vloeibaar)

Vulling:

  • 4 stronken Witlof
  • 250 gram Hamblokjes
  • 4 Eieren
  • Bieslook
  • Peterselie
  • 50 gram Slagroom
  • 100 gram Geraspte kaas

Smelt de boter (of gebruik vloeibare) en meng dit met de zout, knoflookpoeder en amandelmeel. Bekleed hiermee de bodem van een vorm (24 cm). Bak de bodem 10 min op 180 graden voor.

Snijd de witlof klein en verwijder de bittere kern. Bak de witlof kort in een pan om het teveel aan vocht eruit te bakken. Meng de witlof met de hamblokjes en bedek hiermee de bodem van de quiche. Meng in een kom de slagroom, eieren en kruiden (mag vers zijn). Giet dit over de groenten en bestrooi de quiche met de kaas. Bak de quiche in 30 min mooi gaar. Laat hem 5-10 min afkoelen voor dat je hem aansnijd.

Bron: Alldayidreamaboutfood (bodem)

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 
  • Uiterlijk 3-star
Dit bericht is geplaatst in Ovenschotel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.