Raspberry swirl cheesecake

Ingrediënten (12 pers.):

  • 165 gram Frambozen (diepvries)
  • 60 ml Water
  • 1/4 theelepel Xanthangom
  • 150 gram Amandelmeel
  • 30 gram Erytrithol/Stevia
  • 55 gram Boter (vloeibaar)
  • 450 gram Roomkaas
  • 100 gram Erytrithol/Stevia (poedervorm)
  • 45 gram Cacao boter
  • 1 Ei
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 180 ml Slagroom

Doe de frambozen in een steelpan met het water en verwarm dit 5 min. Prak de frambozen en strooi de Xanthangom erover en meng dit er goed door. Laat dit afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een kom de boter met de zoetstof en amandelmeel tot een deeg. Bekleed hiermee een (vlaai)vorm en bak de bodem 10 minuten.

Verlaag de oventemperatuur naar 150 gram. Mix de roomkaas met de zoetstof tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten cacaoboter toe en mix goed door. Voeg het ei, de vanille en de slagroom toe en meng tot een glad beslag.

Smeer 1/3 van de frambozensaus over de bodem van de taart. Schenk hierover de helft van het roomkaasmengsel. Verdeel 1/3 van de frambozensaus over de roomkaas. Ga hier voorzichtig doorheen met een vork. Voeg dan de rest van het roomkaasmengsel en de frambozensaus toe. Meng nog een keer met een vork. Bak de taart 45/50 minuten tot dat alleen het centrum nog een beetje wiebelt. Laat de taart afkoelen en plaats hem minimaal een paar uur in de koeling.

Bron: asweetlife

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Taart/Gebak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.