Appel kaneel broodjes

En weer een heerlijk ontbijt recept. Deze broodjes zijn zo makkelijk te maken en snel klaar dat ik ze regelmatig eet. Ze zijn gezond, heerlijk zoet en goed te bewaren….

img_3153Recept:

Voor 4 broodjes:

  • 75 gr roggemeel
  • 50 gr speltmeel
  • 125 gr volle kwark
  • 2 eieren
  • 1 grote zoete appel
  • 2 tl kaneel
  • 1 el olie
  • 2 el honing
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder

Veimg_3143rwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Meng de roggemeel met de speltmeel, kaneel, zout en bakpoeder. Roer goed door.

Schep de kwark in de mengkom en schenk een eetlepel olie erbij. Tik de eitjes boven de kom en roer met een lepel tot een glad beslag. Voeg de honing toe, ik vond 2 eetlepels genoeg maar meer of minder kan uiteraard ook.

img_3150Snij de appel in kwarten, schil en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes en schep door het beslag.

Gebruik nu een grote lepel om 4 bolletjes van het beslag op het bakpapier te scheppen. Vorm met de lepel een mooi bolletje. Schuif de appel kaneel broodjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Bron: Feed Your Mind

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 
This entry was posted in Brood, Gezond, Ontbijt/Lunch. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.