Ingrediënten:
- 125 gram Spekjes
- 15 gram Mosterd
- 1 theelepel Sambal
- 4 gram Nootmuskaat
- 1 grote Bloemkool
- 500 gram Gehakt
- 250 gram Verse Rookworst
- 150 gram Boerenkool
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze totdat ze zacht zijn in een pan met water. Bak ondertussen de spekblokjes in een pan en voeg als ze gebakken zijn het gehakt toe. Voeg alle kruiden en boerenkool toe en bak dit totdat alles gaar is (5-10 min) en op smaak. Als de bloemkool zacht is pureer je dit met een staafmixer en voeg je daar wat nootmuskaat bij. Bij te veel vocht kan je de bloemkool puree uitknijpen in een theedoek.
Vul de ovenschaal, eerst met het gehakt mengsel, vervolgens de rookworst. Dan daarbovenop de bloemkool puree. Doe de schotel voor 30 minuten in de oven.
Zelf serveer ik er rundvlees jus bij om het af te maken.
Per portie (obv 4 porties):
- Calorien: 632 kcal
- Vet: 45 gram
- Koolhydraten: 11 gram
- Netto Khd: 4 gram
- Vezels: 7 gram
- Eiwit: 44 gram
Bron (aangepast recept): Oanhskitchen
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk