Recept Brownies:
150 gram pure of bittere chocolade
150 gram roomboter
125 gram suiker
125 gram basterdsuiker (lichtbruine)
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
4 eieren (middel groot)
1 eetlepel boter om in te vetten
1 eetlepel bloem om te bestuiven
Oven voorverwarmen op 175 graden. Bakvorm (30×30 cm) invetten en bestrooien met bloem. Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten.
Chocolade in stukken breken. In een pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten en regelmatig roeren. Van het vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door de chocolade roeren. Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren. Eieren één voor één al roerend toevoegen.
Beslag in vorm scheppen en glad strijken. In het midden van de oven de brownie in 30 à 35 minuten gaar bakken.
Binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog. Laat de brownie 30 minuten in vorm laten afkoelen. Na het afkoelen de brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.
Bron recepten: Albert Heijn
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk