Caesar Kip burgers

Deze burgers kunnen prima op een heerlijke bruine bol, maar als je koolhydraat arm eet smaken ze heel erg goed op een wolkenbroodje of een Psyllium bol. De dressing is de zelfde als van de caesar salade alleen wat dikker gelaten.

Dressing:

  • 6 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel Azijn
  • Zout en Peper
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 110 ml Olijfolie

Kipburgers gepaneerd met amandelen:

  • 300 gram kipgehakt
  • 2 takjes peterselie (of theelepeltje gedroogde)
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • snufje zwarte peper

Voor het paneren:

  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 40 gram amandelmeel
  • (eventueel) wat amandelschaafsel

 

 

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en maal het tot een gladde dressing.

Meng alle kruiden door de kipgehakt en maak er 3-6 hamburgers van. Paneer de burgers met het mengsel van parmezaanse kaas en amandelen. Je kan de burgers nu in de pan afbakken maar ook 25 minuten op 200 graden in de oven.

Beleg je broodje met de dressing, sla, rode ui, kipburger, kaas, enz.


Bron origineel: Het South Beach Dieet- Kookboek

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 2-star
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 4-star
This entry was posted in Diner. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.