Caramel Shortcake

Een heerlijk slechte traktatie met chocolade en karamel!

Een echte Britse lekkernij. Het recept gaat er van uit dat je een vierkante of ronde springvorm gebruikt. Ik heb echter ontdekt dat siliconen cupcake vormen veel handiger zijn. En dan vooral die voor de mini cupcakes (de binnenkant moet wel glad zijn en niet stroef). Zo krijg je mooie 1-persoons porties en hoef je niet te snijden.

Shortcake

Als de chocolade nog vloeibaar is kan je er nog musketzaad overheen gooien in welke kleur je maar wilt. Zo maak je bijvoorbeeld deze prachtige geboorte shortcakes.

 


Recept Caramel Shortcakes:

baby shortcakeBodem :
55 gram suiker
120 gram (room)boter
180 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout.

Vulling:
120 gram boter
120 gram suiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 lepel suikerstroop.

baby shortcakeMaak een deeg van de bodem ingrediënten en doe dat in een springvorm van 26 cm. Gaatjes erin prikken en 20 minuten in een op 180 graden verwarmde oven bakken (Bakpapier op de bodem is handig).

Alle vulling ingrediënten in een pannetje doen en al roerend aan de kook brengen. Dan 5 tot 10 minuten AL ROEREND laten koken. LET OP ook al ziet het er nog zo heerlijk uit de caramelmassa is ECHT KOKEND HEET!

Dit gaat over de bodem en dan laat je het geheel afkoelen in de koelkast.

Topping: 170 gram chocolade naar keuze laten smelten en erover heen doen, weer af laten koelen in de koelkast. Na ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten kun je de shortcake al in blokjes snijden (wacht je te lang, dan is de chocolade keihard en is het veel moeilijker)

Bron recept: Onbekend

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 2-star
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Gebak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.