Carrot cake cupcakes

Dit vind ik toch wel een van de lekkerste cakes ooit. Het komt uit een van mijn eerste bakboeken en is daarom ook niet al te ingewikkeld. En net als alle cake recepten perfect te gebruiken voor cupcakes.
Op de foto versierd met roomkaas botercreme, gekookte wortel sliertjes en gouden glitters;)

screen-shot-2016-11-17-at-20-12-59

Recept Carrot Cake:

150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bloem
13/4 theelepel kaneel
3/4 theelepel gember
1/2 theelepel nootmuskaat
3/4 theelepel bicarbonate of soda
175 ml olie
200 gram bruine basterdsuiker
4 eieren
100 ml Golden syrup (corn syrup/stroop)
450 gram geraspte wortels
50 gram walnoten of pecanoten

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een 20 cm springvorm in.

Meng de zelfrijzendbakmeel, bloem, kruiden en bicarbonate of soda in een kom. Meng in een andere kom de olie, suiker, eieren en stroop. Meng dat gelijdelijk met het bloemmengsel. Meng daarna de wortel en noten erdoor.
Vul het bakblik en bak hem in 90 minuten gaar (heel erg oven afhankelijk). Gebruik een prikker om te kijken of hij gaar is. Laat hem 15 minuten in het blik afkoelen daarna op een rooster.

Cupcakes bak je 20-25 minuten in de oven. Als topping heb ik Funcakes botercreme gemaakt met daar doorheen een bakje roomkaas.

Bron recept: The home guide to cake decorating by Jane Price

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 2-star
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Cupcakes/Cake. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.