Ingredienten:
- 170 gram Geraspte kaas
- 85 gram Amandelmeel
- 2 eetlepels Roomkaas
- 1 Ei
- Zout
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
Topping:
- 100 gram Gezeefde tomaten
- 50 gram Geraspte kaas
- 4 plakken Salami
- 1 teen Knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel Chili flakes
Meng de amandelmeel met de geraspte kaas en de roomkaas. Doe dit 1 minuut in de magnetron. Roer het door en doe het nogmaals 30 seconden in de magnetron. Voeg het ei, zout en kruiden toe en meng goed door.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een cirkel. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak hem 15 minuten op
200 graden. Als je een knapperige bodem wil draai je de bodem halverwege het bakken om.
Meng de gezeefde tomaten met de kruiden. Beleg de bodem met de tomatensaus, geraspte kaas en de salami.
Doe de pizza nog 5 minuten terug in de oven.
Per portie/halve pizza (obv 2 porties):
- Calorien: 887 kcal
- Vet: 71 gram
- Koolhydraten: 18 gram
- Netto kdh: 13 gram
- Vezels: 5 gram
- Eiwit: 49 gram
Bron: ditchthecarbs.com
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk