Flammkuchen met boerenkool

Ingredienten:

  • 2 ei
  • 40 gram Amandelmeel
  • 160 gram Huttenkase
  • 150 gram Geraspte kaas
  • 50 gram Boerenkool
  • 50 gram Spekjes
  • 100 gram Yoghurt
  • 1 Ui

Verwarm de oven op 175 graden. Meng de eieren met de amandelmeel, huttenkase en geraspte kaas tot een beslag.
Doe het beslag in een springvorm of leg op een bakplaat en bak vervolgens voor 20 minuten in de oven. Snijd de ui vervolgens in dunne ringen.

 

 

Smeer de yoghurt over de bodem. Bak de spekjes, ui en boerenkool in een koekenpan tot de uit en spekjes gaar zijn. Verdeel de gesneden ui, boerenkool en spekreepjes over de yoghurt. Bak de flammkuchen nogmaals voor 15 minuten in de oven.

Per portie (obv 2 porties):

  • Calorien: 660 kcal
  • Vet: 50 gram
  • Koolhydraten: 10 gram
  • Netto Khd: 7 gram
  • Vezels: 3 gram
  • Eiwit: 44 gram

Bron: Oanh’s Kitchen

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Diner. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.