Ingrediënten (+/- 12):
- 1 kg Half om half gehakt
- Zout
- 1-2 eetlepels Gedroogde ui
- 2 eetlepels Sojasaus/ketjap
- 2 eetlepels Grove mosterd
- 3 eieren
- 25-50 gram Amandelmeel om te kneden
- 25-50 gram Amandelmeel om in te rollen
- 1 pot Runderbouillon/fond
Roer het gehakt los. Voeg de zout, gedroogde ui, sojasaus en mosterd toe. Meng dit goed door het gehakt. Voeg een voor een de eieren toe. Het is nu een vrij nat geheel. Voeg amandelmeel toe tot je er mooie ballen van kan maken. Koel de ballen minimaal een half uur. Rol de ballen in 25-50 gram amandelmeel voor een mooi laagje. Bakken ze in roomboter tot ze goed bruin zijn. Dan fond erbij en 45 min koken tot ze gaar zijn.
Bron: onbekend
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk