Gevulde eieren

Gevulde eieren met avocado:

  • 8 eieren
  • 1 avocado
  • 1⁄4 theelepel zout
  • 1⁄8 theelepel knoflookpoeder
  • 1⁄8 theelepel cayennepeper
  • snufje nootmuskaat
  • snufje kurkuma
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ui, fijn gesneden
  • paprikapoeder (voor decoratie)

Breng een pan met water aan de kook en de kook de eieren ongeveer 10 à 12 minuten tot ze hard zijn. Spoel ze vervolgens met koud water. Doe ondertussen de avocado in een kom en pureer deze tot een glad mengsel. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg de eidooiers in de kom met de geprakte avocado en meng het geheel goed door elkaar. Breng het avocado-ei mengsel op smaak met zout, knoflookpoeder, cayennepeper, nootmuskaat en kurkuma. Voeg nu ook de citroensap en de ui toe. Schep het mengsel in de gehalveerde eiwitten. Bestrooi met paprikapoeder voor decoratie.


Gevulde eieren met kerrie:

  • 8 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1⁄4 theelepel zout
  • 1⁄8 theelepel knoflookpoeder
  • 1⁄8 theelepel cayennepeper
  • 1⁄8 theelepel kurkuma
  • 1⁄8 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ui, fijn gesneden
  • paprikapoeder (voor decoratie)

 

De bereiding is het zelfde als die van de eieren met avocado.

Bron: Happy Healthy Vibes

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Overige. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.