Honing mosterd kip met bacon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 40 ml Honing (of steviala siroop/fiber syrup)
  • 1.5 eetlepels Mosterd
  • 1-2 tenen Knoflook
  • 1 eetlepel Olijf olie
  • Zout
  • 2 Kipfilets
  • 4 plakjes Bacon
  • 50 ml Slagroom
  • 125 ml Melk (of plantaardige variant)
  • 1 theelepel Maizena
  • 2 eetlepels Peterselie

Meng de honing, mosterd, knoflook, zout en olijfolie tot een marinade. Laat de kipfilet 2 uur marineren in de marinade.

Haal de kip uit de marinade maar bewaar wat in het bakje blijft zitten. Bak de kipfilet bijna gaar samen met bacon. Voeg dan de overgebleven dressing samen met de slagroom en melk toe en roer tot een mooie saus. Haal de kip uit de saus en dik de saus in met wat maizena (1 el gemengd met 1 el water). Doe daarna de kip weer in de saus en bestrooi met de peterselie.

Serveer met groenten, pasta of rijst naar keuze.

Bron: Cafedelites.com

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Diner, Diner. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.