Japanse zalm uit de oven

img_3746Recept 4 personen

  • Zalmfilets van ca. 125 g per stuk
  • zout en versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap of citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 600 gram panklare spinazie
  • 2 eetlepels gembersiroop

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20×30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.

Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.

Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.

Bron: Smulweb 

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Diner, Gezond. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.