Deze koolhydraat arme variant van creme brulee smaakt bijna als het origineel. Alleen de Erythritol die je karameliseerd bovenop ziet er anders uit omdat het minder goed smelt maar smaakt prima.
Ingredienten:
- 500 ml Slagroom
- 5 eigelen
- 6 eetlepels Erythritol (of Stevia mix)
- mespunt Zout
- 1/2 theelepel Vanille pasta
- 3 eetlepels poeder Erythritol (of Stevia mix)
Meng de slagroom met de helft van de Erythritol en de vanille in een pan en breng het aan de kook. Laat het 7 minuten koken op laag vuur.
Mix in een kom de eigelen met de rest van de zoetstof en zout. Giet al mixend de slagroom erbij. Doe dit heel langzaam om schiften te voorkomen.
Zet 6 bakjes in een ovenschaal en vul de ovenschaal met kokend water tot de helft van de bakjes. Vul de bakjes met het creme mengsel en plaats het 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Laat de bakjes na het bakken 30 minuten afkoelen en plaats ze dan minimaal 2 uur (liefst een nacht) in de koeling.
Strooi gepoederde Erythritol over de creme en brulee dit met een brander. Laat de brulee 5 minuten afkoelen zodat de zoetstof hard wordt.
- Calorien: 320 kcal
- Vet: 31.4 gram
- Khd netto: 3.9 gram
- Eiwit: 3.9 gram
Bron: my sweet keto
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk