Als je de bloemkool rijst vervangt voor zilvervliesrijst is het een gewone nasi. Met bloemkool is het wel minder stevig maar zeker met de sate saus erbij heb je nog steeds het idee dat je nasi eet.
Nasi kruiden:
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel laos (Thaise gember)
- 1⁄2 theelepel gemberpoeder
- 1⁄2 theelepel chilipoeder
- 1⁄2 theelepel ketoembar (korianderzaad)
- 1⁄2 theelepel sereh (citroengras)
- 1⁄2 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1⁄2 theelepel djinten (komijnzaad)
- 1⁄4 theelepel kaneel
- 2 theelepels fijn zout
Sate saus:
- 3 eetlepels Pindakaas
- 100-150 ml Kokosmelk (kan ook water of gewone melk zijn)
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 3 eetlepels tomatensaus
- 1 theelepel Djahe
- 1 theelepel Laos
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Sambal Brandal
Nasi recept:
- 200 gram Bloemkoolrijst
- 100 gram spekjes
- 200 gram kipfilet
- 1-2 preien
- 7-10 gram van de nasi kruiden
Meng alle Nasi kruiden door elkaar. Dit is genoeg voor 2-3 keer. Bak de kip, spekjes en prei tot het gaar is. Voeg dan de kruiden en de bloemkoolrijst toe en bak het nog even door. Als het wat droog is kan je wat van de kokosmelk toevoegen.
Meng alle ingredienten van de sate saus samen en verwarm het in een pannetje. Voor de bite kan je altijd wat hele pinda’s toevoegen.
Lekker met een omelet of gebakken eitje….
Bron: onbekend
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk