KHA Verjaardagstaart

Mijn schoonvader is diabeet en ik wilde voor zijn verjaardag graag een mooie taart maken. Hiervoor kon ik niet zoals normaal te werk gaan.

Ik heb het fluffy tulband recept van Oanh gebruikt voor de lagen. En deze gevuld met een mix van mascarpone en slagroom en suikerarme aardbeienjam.

De bloemen en bladeren heb ik gemaakt met low carb marsepein.


Ingrediënten Cake:

  • 250 gram Amandelmeel
  • 50 gram Boter (gesmolten)
  • 5 theelepels Bakpoeder
  • Zout
  • 60 gram Erithrytol/Stevia mix (zoetstof)
  • 2 theelepels Vanille extract
  • 40 gram Yoghurt
  • 4 Eieren (gesplitst)

Klop de eiwitten met het zout stijf. Meng de amandelmeel, bakpoeder, zoetstof, vanille, yoghurt en eidooiers door elkaar heen. Schep de eiwitten voorzichtig erdoor en voeg als laatste de boter toe. Doe het beslag in een vorm (tulband) en bak deze 35 min op 180 graden. Voor deze taart maakte ik een ronde cake van 15 cm doorsnede.


Ingrediënten Mascarpone mouse:

  • 500 gram Slagroom
  • 250 gram Mascarpone
  • zoetstof naar keuze

Klop de slagroom stijf met de zoetstof. Voeg de mascarpone toe en meng tot een gladde creme.


Ingrediënten Marsepein:

  • 100 gram Amandelmeel
  • 80 gram Zoetstof (poedervorm)
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 60 ml Water

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed hier een bal van. Kleur de marsepein naar behoefte. Bewaar de marsepein in de koelkast.

Bron:

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 
  • Smaak 
  • Uiterlijk 
This entry was posted in Taart/Gebak. Bookmark the permalink.

2 Responses to KHA Verjaardagstaart

  1. The simplicity of this recipe is great because it allows for creativity in other ingredients you may want to add.

  2. I’ll have to say that you are doing a very great job in writing good articles like this. I’ve bookmarked you and will gladly follow your upcoming blog. X`Always a pleasure reading your blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.