Krentenbrood

img_1703Een heerlijk familie recept dat begon bij mijn oma. Wordt hier gemaakt met oa Pasen en Kerst…

Het is een kruising tussen een cake en een brood. Minder zoet dan een cake en dikker dan een brood. Wij eten het met alleen boter erop. Krentenbrood is ook al lang niet meer de juiste naam. Aangezien we allemaal krenten niet lekker vonden zitten er tegenwoordig alleen nog maar rozijnen in..
Ingredienten:

500 gram zelfrijzend bakmeel
90 gram suiker
300 ml warme melk
50 gram boter (70-80 gram vloeibare boter, dan is ie zachter/smeuïger)
1 ei
zout
250 gram rozijnen
100 gram krenten (of niet dus)img_1705

Bakmeel en suiker in een kom. Boter laten smelten in de melk. Bakmeel, suiker, melk en boter en het ei mixen. Rozijnen en krenten wassen en toevoegen aan het beslag.
Beslag in bakvorm gelijkmatig verdelen.50 minuten op 215°c-235°c.

 

Bron: Oma

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Brood. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.