Kruidnotencake

img_4035Bij het vieren van sinterklaas hoort natuurlijk ook wat lekkers. En dit jaar kwam ik vlak voor de viering dit recept van Laura’s Bakery tegen op facebook.

Dat moest ik natuurlijk gelijk uitproberen. Heel smeuïg en lekker kruidig van smaak dus heel goed geslaagd!

 

Recept:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram pepernoten
  • ter decoratie: pepernoten en amandelschaafsel

Kimg_4034lop boter, suiker en vanillesuiker romig, voeg de
eieren één voor één toe en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe aan het beslag. Voeg samen met het meel ook de snuf zout toe.

Voeg de speculaaskruiden en pepernoten toe aan het beslag. Meng de pepernoten met een beetje bloem voordat je ze toevoegt aan het beslag.

Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik.

 

Ter decoratie strooi je wat pepernoten en amandelschaafsel (niet gedaan ivm notenallergie onder de gasten) over het beslag.

bak de cake gaar in 60 minuten op 160 graden.

Bron: Laura’s Bakery

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Cupcakes/Cake. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.