Low Carb Carrot Cake

Een van mijn favoriete cakes dus toen ik dit koolhydraat arme recept zag moest ik die gewoon maken.

Helaas haalt het niet het origineel maar is wel heel erg lekker…..

 

 

Recept voor 10 stukken/punten:

  • 5 eieren
  • 200 gram boter
  • 3 eetlepels zoetstof naar keuze
  • 2 theelepels vanille (extract of pasta)
  • 300 gram geraspte wortels
  • 30-50 gram noten naar keuze (optioneel)
  • 30 gram geraspte kokos
  • 145 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel mixed spice/all spice
  • 2 theelepels bakpoeder

Roomkaas topping:

  • 200 gram roomkaas
  • 1-2 eetlepels zoetstof naar keuze

Smelt de boter. Meng de boter met de eieren, zoetstof en vanille. Voeg de gerastpte wortels toe en eventueel de noten. Voeg de kokos, amandelmeel, kruiden en bakpoeder toe en meng tot een mooi beslag.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cake 40-50 minuten tot de prikker er schoon uit komt.

 

Meng de zoetstof met de roomkaas en klop dit romig. Als de roomkaas erg hard en koud is kan je het 20 seconden in de magnetron opwarmen. Bestrijk de afgekoelde cake met de roomkaas en serveer.

Bron: Ditch the carbs

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 4-star
This entry was posted in Cake/Koekjes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.