Macarons

Gemakkelijke Macarons! Of iig gemakkelijker dan op de officiële manier met kookschuim. Die laatste is mij nog niet gelukt en ik was dus erg blij dat ik dit recept vond en het echt werkte en net zo goed smaakt……

Door de eiwitten in de magnetron op te warmen, en de macarons voor het bakken lang te laten drogen krijg je toch die prachtige randjes die bij een macaron horen.

img_2890Deze heb ik oranje gekleurd en gevuld met botercreme met sinaasappelrasp. Maar je kan zo’n beetje alle smaken maken die je kan bedenken:


Recept Macarons (zonder kookschuim):

100 gram poedersuiker
55 gram amandelpoeder
50 gram eiwit
30 gram fijne kristalsuiker

De poedersuiker en amandelpoeder samen zeven. Hoe fijner dit mengsel hoe glader de macarons.

Kom goed ontvetten met drupje azijn en je klopper ook anders wordt het eiwit niet stijf. Het eiwit afwegen en zo’n 10sec in de magnetron stoppen (dit is echt nodig). Eiwit opkloppen tot schuim dan in 2 delen de kristalsuiker erbij voegen en kloppen tot je een mooi stevig glanzend mengsel hebt, dan mag het amandel/suiker mengsel erbij en even goed doormengen. Nu kan je ook kleurstof en/of smaakstoffen (oa kaneel) toevoegen. En dan goed doormengen tot er van die lintjes van je spatel afdruipen op je beslag (zeker niet langer dan 5min spatelen).

Spuitzak met rond spuitmondje nemen en vullen. Rondjes spuiten op een met bakpapier beklede bakplaat, de bakplaat een paar goed tikken om de luchtbellen eruit te krijgen en zeker 20 minuten laten drogen (20-60min tot er een gedroogd laagje opkomt).

Dan afbakken in een voorverwarmde
oven op 140° zo’n 20min, dit is wel afhankelijk van de oven natuurlijk dus houd ze goed in de gaten. De macarons zijn goed als wanneer je er tegen tikt ze niet meer wiebelen

Uit de oven halen en laten afkoelen als
je problemen hebt met de macarons niet van het bakpapier te krijgen, leg ze dan een paar minuten in de diepvries en dan vullen maar.

img_3087
Geel: enchanted cream met citroenrasp
Paars: bosvruchtenjam
Roze: frambozenjam
Bruin: enchanted cream met cacao
Groen: bestrooid met pistach en gevuld met enchanted cream en pistach

Bron recept: meentje (lid leukste taarten forum)

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 3-star
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 4-star
This entry was posted in Koekjes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.