Meringue Kisses

img_1848

Heerlijk luchtige en chewie schuimpjes zijn een mooie tafel versiering met de feestdagen of wel ander feest dan ook. Je kan ze wit laten of helemaal kleuren en zelfs smaakstoffen toevoegen.

Ik heb er echter voor gekozen om er strepen op te maken. Dit doe je door met een kwarstje voedingskleurstof in de spuitzak aan te brengen voor je het schuim erin doet. Nog wat springkels erop na het spuiten en het ziet er super feestelijk uit.

img_1846img_1843

Recept:

300 gram suiker

150 gram eiwit

 

 

 

 

Plaats de suiker op een bakplaat en laat het in een hete oven (200 graden) opwarmen voor ongeveer 5 minuten. De suiker moet heet zijn maar nog niet gesmolten.

Klop de eiwitten tot er pieken ontstaan en voeg dan de suiker lepel voor lepel toe. De stijve pieken moeten er weer zijn voor dat je de volgende lepel toevoegd. Als alle suiker is toegevoegd mix je op maximum snelheid nog 5 minuten door.

img_1847Stop het mengsel in een spuitzak en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de Meringue Kisses in het midden van de oven voor 30-45 minuten op 80-100 graden. Ze moeten makkelijk los komen van het bakpapier maar niet bruin worden.

 

Helemaal laten afkoelen voor je ze serveert. Je kan ze luchtdicht 2 weken bewaren en je kan ze dus van te voren klaarmaken.

Bron: Emma Walton

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star

 

This entry was posted in Gebak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.