Ik ben absoluut geen brood fan en ben dus heel blij dat ik dit recept vond. De meeste ‘gezonde’ baksels vind ik vaak erg droog. Maar door de peer in deze cake is hij heerlijk smeuïg.
Recept:
- 1 rijpe peer
- 1 rijpe banaan
- 25 gr (gedroogde) cranberries
- 25 gr walnoten
- 2 eieren
- 50 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- snuf kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl amandelschaafsel
- boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter.
Doe de havermout en het amandelmeel in de mengkom. Voeg hier een snuf kaneel en het bakpoeder aan toe en schep goed door.
Prak de rijpe banaan tot moes. Tik de eitjes boven de mengkom en voeg ook de banaan toe. Kluts de eieren en de banaan door de havermout en amandelmeel.
Snij de peer in kwarten, verwijder eventueel de schil en snij daarna in kleine blokjes. Hak de walnoten grof.
Schep de blokjes peer, gehakte walnoten en de cranberries door het beslag van de ontbijtcake. Verdeel het beslag van de peren ontbijtcake nu over de 2 ovenschaaltjes en strooi nog wat amandelschaafsel on top.
Schuif ze de voorverwarmde oven in en bak in zo’n 20 minuten goudbruin en gaar.
Bron: Mind your feed
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk