Paprika Soep

Recept voor 4 personen:

• 1 el olijfolie
• 1 ui, grof gesnipperd
• 1 chilipeper, gesneden
• ½ tl karwijzaad
• 2 tenen knoflook, geperst
• blaadjes van 4 takjes tijm
• 4 rode paprika’s in stukjes
• 1 l groentebouillon

 

Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en chilipeper toe en fruit ze 10 minuten. Voeg het karwijzaad, de knoflook en tijm toe en bak dit even mee. Voeg de stukjes paprika toe, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zacht pruttelen.

Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat dan 15 minuten op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep glad en druppel er wat olie over. Bestrooi tot slot met geroosterd karwijzaad.

Zelf had ik een eetlepel roomkaas erbij gedaan voor het frisse maar dat kan ook met marscapone of kookroom.

Bron: Jamiemagazine.nl

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Soep. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.