Pasta Florantine

Een heerlijk smaakvol pasta-gerecht op basis van mozzarella met spinazie en zongedroogde tomaten. Simpel met groot resultaat. Hier zeker een van de favorieten..

Ingredienten:

225 gram pasta (met low carb variant KHB)
20 gram boter
450 gram kipfilet
1 eetlepel kipkruiden
1/4 theelepel cayenne peper
200 gram zongedroogde tomaten
3 teentjes knoflook
480 ml melk (in delen toevoegen, soms is alles te waterig)
120 ml kippenbouillon
2 bolletjes mozzarella
450-500 gram spinazie (diepvries)
snufje zout

Bestrooi de stukjes kip met de kipkruiden en cayenne en braad het in de boter. Snij de tomaatjes fijn en voeg ze met de geknepen teentjes knoflook toe aan de kip.
Voeg de melk, bouillon en de kaas toe en roer tot de saus indikt en de kaas is gesmolten. Voeg de ontdooide (of verse) spinazie toe en warm het even door. De pasta erdoor roeren en smullen maar.
Met melk of kaas kan de dikte van de saus worden aangepast.

Bron recept: ?

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 2-star
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Diner, Koolhydraatbeperkt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.