Pompoensoep

Recept:img_3374

  • 1 pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 groentebouillontabletten
  • 75 – 100 ml kookroom (light)
  • 850 ml water
  • 1 tl paprikapoeder
  • v erse basilicum

Hak de pompoen doormidden, verwijder de pitten en het draadjesvruchtvlees, haal de schil eraf (dit is een erg naar werkje: de pompoen is als een meloen, alleen dan kei-en keihard! onderschat de tijd dat dit zal vergen niet…) snijd de pompoen in blokjes pers de knoflook of snijd haar in piepkleine stukjes versnipper de ui snijd een handje basilicum fijn.

img_3375Breng water aan de kook verhit olijfolie in de soeppan fruit de knoflook met de ui voeg de pompoen, 850 ml kokend water en de groentebouillontabletten toe laat de soep 15 – 20 min koken, tot de pompoen zacht is pureer met de staafmixer voeg de kookroom, de fijngesneden basilicum en de paprikapoeder toe, laat mee verwarmen breng de soep op smaak met zout en peper.

 

Bron: Smulweb 

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Soep. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.