Ingrediënten:
- 1-2 Preien
- 1 Ui
- 2 Bouillonblokjes (kip of groenten)
- 1 liter Water
- 1 theelepel Kerriepoeder
- 50-100 ml Slagroom
- zout/peper
- 125 gram Spekjes
Snijd de prei(-en) in ringen en de ui in stukken. Bak deze samen met wat olie in een pan tot de prei zachter wordt (3-4 min). Voeg dan de kerriepoeder, bouillonblokjes en water toe. Laat dit geheel een minuut of 10 koken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Pureer met een staafmixer het geheel tot een aardig glad geheel (helemaal gaat niet lukken) en voeg dan de slagroom naar smaak toe.
Bak de spekjes uit en voeg wat spekjes toe per bord soep (niet in de pan).
Per portie (obv 4 porties):
- Calorien: 258 kcal
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- Netto Khd: 2 gram
- Vezels: 4 gram
- Eiwit: 11 gram
Bron: via Facebook
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk