Psyllium Brood/Bollen

Het lijkt in tegenstelling tot wolkenbroodjes wel heel erg veel op normaal brood. Je kan dit recept gebruiken voor een heel brood, bollen of zelfs een pizzabodem.

Ingredienten:

  • 170 gram Kokosmeel
  • 170 gram Amandelmeel
  • 5 eetlepels Psyllium husk poeder (vlozaad)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 360 ml eiwit (dit is ongev. 12 eiwitten)
  • 3 eetlepels olie of gesmolten boter
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • 80-180 ml heet water
  • (optioneel) kruiden zoals knoflook, italliaanse kruiden, enz.

Verwarm de oven op 175 graden. Meng het kokosmeel, amandelmeel, psyllium poeder, bakpoeder en zout/kruiden door elkaar. Voeg de eiwitten, olie/boter en azijn toe en meng het tot een stevig geheel. Voeg nu beetje voor beetje heet water toe. Het deel moet 1.5 tot 2 keer zo veel worden. Bij te veel water wordt het snotterig.

 

Voor een heel brood doe je het deeg in een broodvorm en bak je het 60 tot 75 minuten in de oven af. De korst moet mooi bruin en stevig zijn. Als je hem te snel uit de oven haalt zal het brood inzakken.

Voor bollen maak je van het deeg 10-12 bolletjes en leg je die op een bakplaat. Bak ze 45 tot 60 minuten in de oven.

Bron: all day i dream about food

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Broodjes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.