Psyllium Lasagna

Ingredienten pasta:

  • 3 Eieren
  • 100 gram Roomkaas
  • 15 gram Psyllium husks

 

 

 

Ingredienten Lasagna:

  • 500 gram Gehakt
  • 1 Ui
  • 1 blik Gezeefde tomaten
  • Eventueel nog stukjes tomaat
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • 3 bollen Mozzarella
  • 50 gram Geraspte kaas

Meng de roomkaas, eieren en psyllium husks door elkaar. Laat het mengsel 10 minuten staan om dikker te worden. Giet het mengsel op een bakplaat op bakpapier. Bedek het geheel met nog een stuk bakpapier. Bak het met het bakpapier erbovenop 10 minuten op 150 graden. Snijd het na het bakken in grote stukken en laat het helemaal afkoelen.

Bak de gesneden ui met het gehakt gaar. Voeg de gezeefde tomaten en kruiden toe.

Vul een ovenschaal om en om met de gehaktsaus, plakjes mozzarella en de pasta bladen. Herhaal dit tot alles in de overschaal zit. Eindig met de mozzarella en strooi hier nog geraspte kaas overheen.

Bak de Lasagna 30 minuten op 175 graden.

  • Per portie (obv 6 porties):
    • Calorien: 512 kcal
    • Vet: 38 gram
    • Koolhydraten: 12 gram
    • Netto kdh: 4 gram
    • Vezels: 8 gram
    • Eiwit: 33 gram

Bron: aussie low carb living

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 3-star

 

This entry was posted in Ovenschotel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.