Ri­sot­to met spi­na­zie en no­ten

Ingrediënten (op basis van 4 personen)

  • img_37431 ui
  • 3 el olijfolie
  • 250 gram risottorijst
  • 1 groentebouillontablet
  • 550 ml water
  • 200 ml koksroom
  • 450 gram bladspinazie deelblokjes (diepvries)
  • 100 gram ongezouten gemengde noten
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Pel de ui en snipper hem. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de rijst toe en laat ca. 1 min. meebakken. Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de bouillon en het water. Voeg na 15 min. de koksroom toe. Ontdooi intussen de spinazie volgens de verpakking. Hak de noten grof. Schep de spinazie, noten en 1/2 van de kaas door de rijst en verwarm door en door. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de rest van de kaas.

Zelf heb ik er naast de noten ook nog pompoenpitten, zonnebloem pitten en papaja stukjes door gedaan. Lekker met een groene salade met balsamicodressing.

Bron : Albert Heijn

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Diner. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.