Ik ben zelf geen fan van brood en ben dus altijd op zoek naar gezonde alternatieven. En deze maaltijdsalade met zelf gemaakt pestodressing is echt verrukkelijk. Niet alleen voor de lunch maar ook als diner erg geschikt.
Ingrediënten voor 1 persoon:
40 gram Pasta
80 gram Gemengde sla
50 gram Gerookte kipfilet
3 Tomaatjes (gebruiken zelf liever zongedroogde)
5 gram Pijnboompitten
5 gram Parmezaanse kaas
Pestodressing:
5 gram basilicum
40 ml olijfolie
1 teen knoflook
5 gram Parmezaan
Peper en Zout
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen.
Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.
Snij de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit bij de sla.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (rauw ook prima overigens) en rasp de Parmezaan grof.
Maak een dressing in een keukenmachine van de basilicum, de knoflook, de olie en de Parmezaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade.
Garneer de maaltijdsalade met de pijnboompitjes en de Parmezaan.
Garneer de maaltijdsalade met de pijnboompitjes en de Parmezaan.
Bron recept: Happy Healthy Vibes
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk