Ingrediƫnten:
- 200 gram suiker
- 100 milliliter water
- 90 gram roomboter
- 125 milliliter slagroom
- 1/2 theelepel zout
Doe de suiker en het water in een steelpan en verhit het op een laag vuur. De suiker moet volledig door het water bedekt zijn. Laat het verwarmen tot het goed begint te borrelen en geleidelijk van kleur verandert. Let op: je mag niet roeren tijdens dit proces. De karamel moet een mooie volle bruine kleur krijgen. Het kan een kwartier duren voordat je suiker de juiste kleur heeft bereikt.
Wanneer je de juiste bruine kleur hebt bereikt, voeg je zo snel mogelijk de boter toe. Het zal nu gaan bubbelen. Blijf voor ongeveer 1-2 minuten roeren tot de boter volledig opgelost is.
Voeg voorzichtig de slagroom toe. Let goed op je vingers, want het mengsel gaat knetteren door het toevoegen van een koude vloeistof. Blijf roeren totdat dit er goed doorheen gemengd is en zet dan het vuur uit.
Haal de karamel van het vuur en voeg het zout naar smaak toe. Laat je salted caramel even afkoelen voor je het gebruikt en bewaar goed afgesloten in de koelkast.
Bron recept: www.zoetrecepten.nl
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk