Ingrediënten:
- 300 gram/250 ml Golden syrup of glucose stroop
- 100 gram Roomboter
- 397 gram (1 blikje) Gecondenseerde melk
- 250 gram Kristalsuiker
- 250 gram (licht)Bruine suiker of rietsuiker
- 1 theelepel Zout
Doe alle ingrediënten in een steelpan en meng alles door elkaar tijdens het verwarmen. Op een gegeven moment gaat de massa koken. Vanaf dit punt moet je de toffee 10 minuten al roerend door blijven koken op een lager vuur (wel laten bubbelen). Raak de toffee niet aan het is gloeiend heet en blijft dit ook heel lang.
Giet de toffee in een bakblik van 25×25 cm bekleed met bakpapier. Strooi er eventueel wat grof zout overheen.
Laat de toffee nu 2 uur afkoelen op het aanrecht. Laat het dan verder afkoelen in de koelkast. Haal de plak toffee uit de vorm en snijd het in blokjes/reepjes en verpak ze individueel in kleine stukjes bakpapier.
Bewaar de toffee in de koelkast anders wordt het zo zacht dat je het niet meer uit het papier krijgt.
Bron: onbekend
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk