Ingrediënten:
- 1 kg Rauwe spareribs
- 2 Bouillontabletten
- 4 eetlepels Ketjap manis
- 2-4 tenen Knoflook
- 2 theelepels Chinese 5 spice
- 2 eetlepels Honing (of KHA alternatief)
Kook de spareribs in een pan met water en de bouillontabletten gedurende 30 minuten. Je kan ze gelijk gebruiken maar hoe langer je ze in de afkoelende bouillon laat staan hoe lekkerder. Je kan het gerust de dag van te voren maken.
Meng de ketjap, geperste knoflook, honing en 5 spice door elkaar. Leg de spareribs in een ovenschaal en bestrijk met een beetje van de marinade. Verwarm de oven tot 180 graden en bak de spareribs 45-60 minuten. Bestrijk tijdens het bakken elke 10 min de spareribs met marinade tot deze op is. Als de bovenkant mooi bruin is gecarameliseerd zijn ze klaar.
Bron: Onbekend
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk