Stroopwafel cake

Dit recept kan gebruikt worden voor een grote cake maar ook erg goed voor cupcakes. Versierd met een toef botercreme, stroopwafel stukjes, sprinkles of karamelsaus.
Manlief heeft ze al meerdere malen gevraagd voor mee naar zijn werk waar iedereen er zeer over te spreken was.

screen-shot-2016-11-17-at-20-20-12Recept:

200 gram zachte boter
150 gram kristal suiker
50 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
1 mespunt zout
200 gram stroopwafels

Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem.
Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor en zout en kaneel. Roer met een lepel de stukjes stroopwafel door het deeg.
Vul de cakevorm met het deeg.
Zet de vorm met het deeg in het midden van de KOUDE oven.
Zet de oven op 170 gr.C.en bak de cake in ca.70 minuten bruin en gaar.Prik voor je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is.Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.


Laat de cake ongeveer 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.

Of maak er cupcakes van. Die moeten dan ongeveer 25 minuten in de oven.

Heerlijk met een toef botercreme (met witte chocolade)!

 

Bron recept: Onbekend

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 4-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Cupcakes/Cake. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.