Een heerlijke cake met fruit in en op de cake!
De cake is heel veelzijdig en je kan dus elk fruit toevoegen dat jij lekker vind:
– Abricozen
– Blauwebessen
– Perzikken
– Frambozen
– enz.
– Abricozen
– Blauwebessen
– Perzikken
– Frambozen
– enz.
Ik heb 2 varianten gemaakt;
– Framboos en wilde perzik
– Blauwebessen
– Blauwebessen
Recept:
175 gram boter
175 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
2 theelepels vanille extract175 gram fruit (mag ook diepvries zijn)
140 gram suiker
1-2 theelepels citrus sap (citroen, limoen, sinaasappel)
175 gram boter
175 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
2 theelepels vanille extract175 gram fruit (mag ook diepvries zijn)
140 gram suiker
1-2 theelepels citrus sap (citroen, limoen, sinaasappel)
Mix de boter, suiker, meel, eieren en vanille in een kom in 5 minuten luchtig. Doe 1/3 deel van het beslag in het bakblik. Leg hierop 50 gram van het fruit. Voeg dan weer 1/3 deel beslag toe en leg hier weer 50 gram fruit op. Voeg dan het laatste deel beslag toe.Bak de cake 60 minuten op 180 graden.
Meng de rest van het fruit met de suiker er citrus sap. Verwarm dit in een pan en plet met een vork wat van het fruit. Als de suiker is opgelost in de fruitsappen kan je het over de cake verdelen.
Bron recept: GoodFood Magazine
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk