Mijn moeder was jarig en helemaal fan van de leeuwenkoning. Ik wilde al heel lang eens werken met decoratiebeslag en besloot dat dit thema dat goed kon gebruiken.
Ingrediënten Decoratiebeslag:
- 50 gram Boter
- 50 gram Poedersuiker
- 50 gram Eiwit
- 50 gram Bloem
- kleurstof naar keuze
Meng de boter met de poedersuiker en mix dit goed door. Voeg het eiwit toe en klop weer goed door. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een mooi klontvrij cakebeslag. Voeg als laatste de gewenste kleur toe. In mijn geval is dat zwart.
Leg het gewenste patroon onder het bakpapier en spuit het patroon over. Houd er rekening mee dat de onderkant de kant is die zichtbaar is op de taart.
Leg dit 20 minuten in de vriezer om mooi hard te worden.
Ingrediënten Rollcake:
- 4 Eieren (gescheiden)
- 1 theelepel Cream of tartar
- 110 gram Suiker
- 60 gram Boter (gesmolten)
- 100 gram Bloem
- Kleurstof naar keuze
Scheid de eieren en voeg de helft van de suiker bij de eiwitten en de andere helft bij de eidooiers. Voeg de cream of tartar toe aan het eiwit. Mix de eiwitten tot je stevige pieken krijgt. Mix de eidooiers tot ze lichtgeel zijn. Meng de eidooiers voorzichtig door het eiwit met een spatel.
Voeg de helft van het bloem en helft van de boter toe en meng dit voorzichtig door. Voeg daarna de andere helft van beide toe en meng nogmaals goed door. Meng nu voorzichtig de kleurstof door het cakebeslag. In mijn geval heb ik het beslag verdeeld en geel en oranje gekleurd.
Bak de plaat nu 7-10 minuten op 200 graden totdat het midden stevig is. Haal de cake uit de vorm en verwijder gelijk het bakpapier en laat de cake afkoelen. Je kan de cake (achterkant) na afkoelen bestrijken met suikersiroop zodat hij minder droog wordt. Omdat het de zijkant van de taart zou worden heb ik dit niet gedaan ivm stevigheid.
Ik heb de cake aan de zijkant van een bakblik gezet en gevuld met biscuit lagen, frambozen jam en bosvruchten bavarois. De zijkant (tijdens de opbouw) en bovenkant bespoten met enchanted cream (mix van funcakes).
Ingrediënten Bavarois:
- 200 gram Fruit (diepvries)
- 200 ml Slagroom
- 50 gram Suiker
- 2 Gelatineblaadjes
Week de gelatine los. Verwarm het fruit in een pannetje als je diepvriesfruit gebruikt. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Pureer het fruit met een staafmixer. Voeg de gelatine toe en laat dit smelten (alleen even verwarmen niet koken). Voeg het fruit toe aan de slagroom en meng voorzichtig door. Laat de bavarois minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.