Ingredienten (3 turkse pizza’s):
Bodem:
- 2 Eieren
- scheutje Olijfolie
- 1 1/2 eetlepel Kokosmeel
- 2 eetlepel Amandelmeel
- 1 eetlepel Gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel Psyllium husks
- snufje Bakpoeder
- 100 ml Water
Topping:
- 250 gram Rundergehakt
- 1 Ui
- 1/2 Rode paprika
- 1/2 Groene paprika
- Peterselie
- 1,5 tl Tomatenpuree
- 1 tl Sambal Brandal
- scheutje Olie
- snufje Zout, peper, komijn, cayenne peper, chili poeder
Meng alle ingredienten voor de bodem in een kom met een garde tot een glad mengsel. Laat dit 5 minuten staan om wat dikker te worden. Door de psyllium kan het te dik worden (moet lijken op pannenkoek beslag), voeg dan een scheutje of 2 extra water toe.
Bak van dit beslag 3 bodems in een koekenpan. Het duurt lang voor ze stevig zijn dus doe dit op laag vuur.
Meng alle ingredienten voor de topping in een pan en bak dit tot alles gaar is.
Beleg de bodem met het gehaktmengsel en eventueel knoflooksaus, sla, tomaat, enz.
Per portie (obv 3 porties):
- Calorien: 488 kcal
- Vet: 39 gram
- Koolhydraten: 13 gram
- Netto Khd: 8 gram
- Vezels: 5 gram
- Eiwit: 32 gram
Origineel recept: Oahn’s Kitchen
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk