Vloerbrood (koolhydraatarm)

Ingrediënten:

  • 300 gram Tarwegluten
  • 75 gram Tarwezemelen
  • 25 gram Lupinemeel
  • 50 gram Boter (gesmolten (of olie)
  • 100 gram Lijnzaad heel
  • 100 gram Gemengde noten gehakt of vervang deze voor zaden
  • 1 Ei
  • 10 gram Gist (instant)
  • 7 gram Zout
  • 500 gram Water

Meng alle ingrediënten. Kneed hiervan een soepel deeg (ik gebruik hiervoor een Kitchenaid. Maar kan uiteraard ook met de hand. Laat het deeg 45 rijzen op een temperatuur van rond de 30 graden (ik gebruik hiervoor de oven). Kneed het deeg nogmaals kort. Vorm hiervan een brood. Laat het nogmaals 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 graden (boven/onder warmte). Bestuif het brood en de warme oven met water (hierdoor krijg je de krokante korst). Bak het brood gedurende 30 minuten op 230 graden. Draai de temperatuur terug naar 180 en bak het brood nog ongeveer 20 minuten.

Per portie (obv 14 plakken):

  • Calorien: 204 kcal
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 10 gram
  • Netto Khd: 4 gram
  • Vezels: 6 gram
  • Eiwit: 23 gram

Bron: Grootsgezond.nl

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 3-star
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Broodjes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.