Geroosterde Radijs en Eendenborst salade

Ingrediƫnten 2 personen:

  • 200 gram Radijsjes
  • 2 Baby Gem sla kropjes
  • 2 Lente uitjes
  • 1 Sinaasappel
  • 2 Eendenborst filets met vel
  • Zout en Peper

Snijd de radijsjes in kwartjes en besprenkel ze met olie, zout en peper. Doe ze in een ovenschaal en bak ze 20 minuten op 225 graden in de oven.

Bak de eendenborst op het vel tot dit knapperig en bruin is. Dit duurt 4-5 minuten op hoog vuur. Draai de filets dan om en bak ze roze (kern temp 56 graden). Haal ze uit de pan en laat ze 5 minuten rusten.

Snijd de sinaasappel in partjes (zonder velletje). Verdeel de sla kropjes in 4 stukken en bak deze in de pan van de eendenborst filet tot ze licht bruin beginnen te kleuren aan de bakkant.

Verdeel alle ingrediƫnten over een bord en besprenkel met het verloren sinaasappelsap.

Bron: Krumpli

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 1-ster
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Gezond, Salade, Salade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.