De favoriete taart van manlief. Sinds we in Florida bij de CheeseCake Factory hebben gegeten zijn we altijd opzoek naar een cheesecake die dat kan evenaren. Dit is eigenlijk altijd zonder succes omdat transvetten hier verboden zijn In Nederland smaken de meeste naar een omelet of een waterige kwarktaart. Tot dat we dit recept tegen kwamen. Hij haalt het net niet maar is vreselijk lekker. Het is in feite een monchou taart zonder de kersen maar met witte chocolade. Wij hebben hem het liefst met toffee/karamel saus.
Je moet er van houden. De taart is erg machtig en heeeeel erg zoet
Recept Cheesecake van witte chocolade:
150 gram Boter
200 gram Bastognekoekjes (of wat je lekker vind)
1 vaniltestokje (gebruik zelf vanilla pasta)
400 gram Monchou
200 gram Witte basterdsuiker
250 mililiter slagroom
200 gram Witte choclade
200 gram Bastognekoekjes (of wat je lekker vind)
1 vaniltestokje (gebruik zelf vanilla pasta)
400 gram Monchou
200 gram Witte basterdsuiker
250 mililiter slagroom
200 gram Witte choclade
Voor de bodem de koekjes fijnmalen en met de boter mengen tot een egaal mengsel, druk dit dan op de bodem in de gewenste taartvorm.Chocolade au bain marie smelten. Suiker, vanille en de monchou door elkaar mixen. Chocolade erbij gieten en door laten kloppen totdat het koud is. Als laatste de slagroom kloppen en er voorzichtig doorheen mengen. Op de bodem storten en 1 dag laten opstijven.Wij zelf maken de taart de avond van te voren dan is hij smorgens koud genoeg en gesteven.
Bron recept: Onbekend (maken het inmiddels al jaren)
Beoordeling:
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Uiterlijk