Zachte bollen

Ingrediënten:

  • 100 gram Tarwe gluten
  • 75 gram Sojameel
  • 7 gram Gist (instant)
  • 30 gram Roomboter (zacht)
  • 160 gram Water
  • 2 gram Zout

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed het met de mixer (3-5 min) of de hand (6-8 min). Dek de kom af met folie en laat het deeg 1 uur rusten.

Kneed het deeg nogmaals licht door en vorm er 6 bollen van. Bestrijk de bollen met gesmolten boter of ei. Laat de bollen afgedekt (of in de oven) nog 1 uur rusten.

Bak de bollen hierna 15 min af op 180 graden.

Per portie (obv 6 bollen):

  • Calorien: 154 kcal
  • Vet: 7 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Netto Khd: 2 gram
  • Vezels: 3 gram
  • Eiwit: 19 gram

Bron: via Facebook

Beoordeling:

  • Moeilijkheidsgraad 3-star
  • Smaak 3-star
  • Uiterlijk 3-star
This entry was posted in Broodjes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.